Geplaatst op

Help, ik heb een koffievlek!

Wat moet je nou doen als je koffie gemorst hebt op tapijt?

Zoals bij de meest dingen die op tapijt of meubelstof gemorst worden is snel ingrijpen belangrijk.
Wacht dus niet tot de plek droog is!
Heb je de vlek pas later ontdekt en is de plek al droog? Geen paniek, ook dan is er een oplossing.

Verse koffievlek: direct ingrijpen.

koffievlekAls er veel koffie gemorst is eerst zoveel mogelijk koffie proberen te verwijderen. Pak een lepel en probeer daarmee zoveel mogelijk koffie te verwijderen. Wel van buiten naar binnen werken want anders wordt de plak steeds groter. Daarna een witte katoenen badstof handdoek natmaken met koud water, uitwringen en op de vlek plaatsen. Vlek wordt dus helemaal bedekt met de vochtige handdoek. De nog aanwezige koffie zal in de handdoek trekken. Laat de handdoek dus liggen totdat die verzadigd is (flink wat koffie opgezogen). Dan dit proces herhalen met een schone handdoek tot de vlek geen koffie meer afgeeft. Laat de laatste handdoek liggen tot deze droog is (24 uur!).

Oude koffievlek: gebruik vlekkenwonder

oude koffievlekAls met de bovenstaande methode niet de hele vlek verdwenen is of als de koffievlek gewoon te laat gezien wordt is er geen man overboord. Gebruik van James Vlekkenwonder doet echt wonderen (eigenlijk altijd in huis hebben). Voor James Vlekkenwonder te gebruiken moet de stof droog zijn.  Vervolgens Vlekkenwonder gebruiken. Hou er rekening mee dat er niet direct resultaat te zien is. Het product zal urenlang blijven nawerken.
Is de vlek na de eerste behandeling met Vlekkenwonder nog niet helemaal weg? Dan gewoon nog een keer herhalen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Echt handig om in huis te hebben is de Starterset (Eerste Hulp bij Vlekken)

Wilt u niet zelf gaan rommelen met koffie, thee, rode wijn of bloedvlekken?
Schakel dan een specialistisch Meubelreinigingsbedrijf in.